Bad news

Min lilla dator har gett upp hoppet verkar det som :( Den går igång och brummar när man slår på den, men skärmen är helt svart, någon som är bra på datorer och vet hur man kan fixa det?


This car is protected by the blood of Jesus!

Egentligen är man alldeles för svensk för att leva i ett land som detta, haha.. Klockor följs inte alls trots att det sägs tider man ska infinna sig på en plats, och som svensk så befinner man sig på kontoret klockan 9 om det är de man blivit tillsagd.
Så var fallet igår, vi hade blivit tillsagda att vara på kontoret klockan 9 för att träffa vår ”boss” , men klockan 11.30 så fanns han fortfarande inte där, så vi satt där snällt och fint och väntade! (Gick inte att få tag i honom heller eftersom det inte funnits nån ström så han kunnat ladda mobilen!) men 3 timmar efter den avtalade tiden så fick vi äntligen ett livstecken från honom att vi skulle promenera till andra sidan av staden för att sitta på vårat vanliga café och jobba istället eftersom de finns el där ;) men började med att beställa lite mat (fick väl vänta ca 1 h på en hamburgare)… Jajja ,med lite mat i magen så var vi fit for fight för att jobba lite, men betoning på LITE! Slutade 16 och skulle bli hemkörda av Stephen (vår chef), men vi kom väl hem vid 21 tiden! Haha allt är så sjukt olikt Sverige, vet inte om det finns nån likhet alls! Under dem 5 timmarna vi var påväg hem blev det stop på ett inhemskt äckligt ställe, tydligen där man kunde äta Arushas bästa gris! Hanna lämnade sin väska (Dator, telefon, nyckel) i bilen eftersom vi trodde han bara skulle visa oss hur de såg ut där, men där blev vi väl sittandes i 3 timmar iaf, blev bjudna på lite vin, köpte oss 1 skiva och ca 30 filmer för 15000 shillig= ca60SEK! Sen märker ju hanna att bilen där väskan låg i var borta! Haha då hade vi tydligen bara lånat den bilen och ägaren hade hämtat den! Men väskan är idag återfunnen så ni behöver inte oroa er ;)
Kom hem efter en lång dag och då kom grannarna över och ville partajja lite, vi var väl inte lika på men satt väl och umgicks lite.

Idag började dagen med att vi åkte till Kilimanjaro flygplats och hämtade "våra" första gäster och körde dem till hotellet dem ska bo på innan safarin! Och nej, de var inte vi som körde!! Helt livsfarligt ju, alla kör som idioter här. När vi käkat lunch så satt vi väl på kontoret i 2 timmar igen och väntade! Fick en lätt liten uppgift efter de, att sammanställa hur många gäster och nätter till ett speciellt hotell för nästa 3 månader. Så imorgon ska vi gå till hotellet och göra bokningar åt dem. På väg hem var det minst sagt trafikkaos!! Hahaha men vi tog oss ur levande! Väl hemma så lagade vi tacos och nu sitter vi och diggar lite reggae och chillar vid datorn och sen blir det nog nån film, Fredagsmys helt enkelt! :)

Ha de gött!



Vårat riktiga kontor:



Men det är här vi brukar sitta och jobba under dagarna! Empire Sports Bar:




Hanna på stället som ska ha Arushas bästa griskött!



Nu skall här käkas tacos!!! :)


Längesedan man kände sig så fräsch!

Ikväll har vi äntligen fått ta oss en dusch! Är ju sämsta året på länge när det gäller el här i Tanzania i och med att dem får el via vattenkraft (och de är ju torka i afrika nu som alla vet), dvs det finns inget varmvatten! Men ikväll hade vi tur, och nu känner man sig fräschare än någonsin :) Man har ju varit täckt av allt damm från vägarna.
Annars så har dagen bestått av att vi varit på kontoret för första gången en snabbis, men fanns ingen el där då så fanns inget att göra där så vi åkte till de vanliga caféet med datorerna och satt där och jobbade hela dagen.
Hittils så håller vi på att lära oss hur man sätter ihop och prissätter safariresor. självklart också om hur parkerna är osv också! men tror att det kommer bli vår huvudsyssla, nämligen att prissätta resorna för turisterna.


Hakuna Matata

Hej allihopa!

Här kommer ett litet livstecken från oss :)
Vet inte riktigt vars jag ska börja för att få med allt som hänt och alla nya intryck osv.
Men jag börjar väl där jag slutade sist, nämligen i Doha. Hoppade på planet kl 01 på natten lokal tid, och då var det väl ca +40 grader ute, MINST! Inne i planet så kändes det som att man hade hamnat på en nattklubb där rökmaskinerna använts för fulla muggar. Det sprutade nämligen ut rök ur ventilationen, och det var pga temperaturskillnaden inne i planet och ute.
När vi väl landat i Nairobi hoppade vi på en shuttle som tog oss till Arusha. Under den färden fick man se mycket. Det var precis som att man befann sig i en film där allt bara är helt galet annorlunda. Går inte riktigt att beskriva för att få en rättvis bild av det hela :)
Kom iaf till Arusha efter nån timme, och här är de verkligen mer välbergat än ute i bushen. Det är ju fortfarande inte rikt folk om man säger så, men dem svälter ju iaf inte ihjäl! Mötte upp Stephen vår kontaktperson, åkte till ett backpackers hotell där vi sov första natten och sedan åkte vi och mötte upp några kompisar till honom och kakade. Provade på lite lokal mat, och den var heelt okej!
På kvällen åkte vi till nån husfest, hanna fyllde ju trots allt år och behövde firas :D Mycket trevligt folk från tanzania, USA och nya zealand :)

I detta land är det ju helt klart ”Hakuna Matata” som  gäller, det vill säga att man ska ta de lugnt. Igår morse skulle vår skjuts komma och hämta oss klockan 9 för att ta oss till vårat boende, men den kom inte förrän 11.30 ungefär! Åkte till vårat HUS! 4 sängar, 2 badrum och, egen vakt och husflicka ;) Aldrig känt mig så rik som man gör här! Sedan åkte vi in till stan och fick oss en guid som visade oss runt i staden. Var på en marknad där dem gör allt för hand. Ska helt klart köpa mig en tavla där, så sjukt häftiga. Och en massa fina smycken :D efter det fixades det lite med mat och telefonnummer osv! sedan när vi kom hem fick vi maten lagad och det kom lite grannar med filmer osv! Umgicks med vakten som var full som ett hus ;) haha men han är trevlig och så himla rolig!

Idag har vi varit på africafe och ätit frukost, fixat mobilt internet och sedan har vi suttit på ett café och jobbat till 19.30 cirkus!

Här kommer lite bilder!

Vårat lilla hus:



Doha

Nu sitter jag och Hanna i Doha, Qatar! Och turen har vi att det finns trådlöst internet på hela flygplatsen, inte helt fel när man har 6 timmar att sitta av! Flygresan hit gick iaf super, flög ju 5 stjärnigt. ska man flyga så ska man väl göra det med klass ;D Enda felet nu är ju att man checkat in adaptern så tyvärr kan man ju inte sitta här och hänga allt för länge vid datorn :/
Sjukt varmt här i Doha också, väldigt glad att det inte är här man ska vara under praktiken, då hade man nog smält bort!


Närmar sig med stormsteg!


Just nu packas det för fulla muggar här hemma, men kan erkänna att det är svårt att veta vad man ska ha med sig eller inte. Största frågan just nu är väl om jag ska ta med mig min dator eller inte. Hanna tar ju med sin som vi egentligen hade tänkt dela på, men det kan nog vara skönt att ha med sin egna?

Imorgon denna tid sitter vi iaf på planet påväg till Qatar, och på söndag morgon landar vi i Nairobi, Kenya. Sedan hoppar vi på bussen som ska ta oss till Arusha, Tanzania :) Kommer bli en lång resa, men det kommer det nog vara värt i slutändan när vi väl är framme.

Denna sommar bara försvann och jag har inte fattat att jag verkligen ska åka iväg till en världsdel jag aldrig varit i tidigare och bo och leva bland lokalbefolkningen! Kommer bli en stor utmaning men troligtvis jäkligt intressant och lärorikt :)  Jag har alltid drömt om att åka till afrika, just eftersom att det inte är det typiska turistresemålet dit alla reser. Och nu ska jag dit på riktigt!? herregud!

Ska förhoppningsvis lyckas skaffa internet till vårat boende så att vi kan hålla er alla uppdaterade om hur vi har det, kan dock inte garantera att jag är den bästa på att uppdatera ;) Haha


Nu drar jag igång igen!

Nu drar jag igång bloggen igen efter ett "litet" uppehåll ;)
Endast för att ni där hemma ska få lite ro i hjärtat när jag åker till Africa..
På lördag hoppar jag och Hanna på planet till Nairobi, och sedan tar vi oss med buss till Arusha, Tanzania!
Kommer vara där tills mitten av november och göra vår praktik på ett safaribolag.

RSS 2.0