Gratis liftkort!!

Juste, kom på att jag har 2st liftkort att ge till dem första som kommer och hälsar på mig :) Så nu är det bara att pass på !! haha

Har även skaffat norskt nummer, så om det är något eller om ni bara vill sända ett gulligt sms eller nå så gör ni det till : 94482388 , och glöm inte +47 innan

Så den första och andra som kommer och ger mig en kram får sig alltså en gratis dag i backen i kvitfjell !
Måste ju locka med nånting :P haha


Uppdatering

Jag vet egentligen inte alls vad jag ska börja skriva om, dem sista(första) dagarna nu har varit riktigt roliga.
Tisdags kväll gick vi till KOIA för att käka, fick gulaschsoppa och korv och vin/öl till det. koia är typ ett afterski ställe mitt i skidbacken, hur mysigt som helst ! Satt ute vid en brasa hela kvällen och myste på..



Igår var det frukost som vanligt mellan 8-9, sen klockan 9 så var det utomhusaktiviteter som stod på schemat. Blev att fara iväg med 4hjulingar upp på berget, man var 2 och 2, och självklart lyckas jag och den norska gubben jag åkte med få den 4hjulingen där bara bakhjulen fungerade.. Dagen var hela underbar, strålande sol och bara nån minusgrad.

Sista bilden där är på Emma, Sofie, Katarina, Mia och mig då.

Efter lunch på onsdagen blev det att gå igenom lite om servering och så, sen dukade vi upp för kvällens finmiddag. Efter det gick vi och hämtade våra arbetskläder. så såhär snygg kommer jag se ut på jobbet hädanefter:




Idag blev det att kliva up tidigt för att packa ihop och checka ut och käka frukost innan det att vi hade brandövning 8.30.. först var det teori och sen lite övningar utomhus.

När det var klart begav vi oss till vårat boende !! Första gången vi fick se det, och det var verkligen mycket mysigare än jag tänkt mig :) Jag bor med Katarina och Sofie, man har varsit sovrum och sen delar vi kök och på nedervåningen är toalett och dusch. Självklart ska ni få lite bilder på boendet också;) haha

Vi börjar med mitt rum från lite olika vinklar:

sen köket/Vardagsrummet:






End of trainingday 1

Sådärja, nu har vi avklarat första introdagen. Introdagarna har dragits ner till 2 dagar istället för 3. på torsdag väntas det ett gäng på 60 pers som ska komma till hotellet.. haha får väl se hur det går. har inte alls fått nån intro av de arbetat jag ska göra har mest bara fått höra om kvitfjell. 
Ser verkligen framemot att få börja jobba, ska bli intressant !


:)

Dem två dagarna jag varit här nu har väl inte varit allt för händelserika. Bor ju på hotellet och här finns inte allt för mycket att göra nu i och med att backarna inte öppnat än. Är iaf 2 till svenska tjejer som varit här under tiden jag varit här, en av dem, johanna, kommer jag jobba med. hon var här förra året också så hon har koll på läget. Hennes syster Emma ska jobba i receptionen på hotellet.

Fått lite pejl på vad jag kommer göra nu. Kommer troligtvis jobba som servitris i den fina restaurangen på hotellet, och även då vinkällaren. Haha vi får väl se hur det går. Kommer troligtvis krossa en massa glas och tallrikar, men det är väl sånt som hör till antar jag :P haha Känns lite läskigt i och med att jag aldrig jobbat med något liknande tidigare. så kommer få lära mig allt från scratch, från att slå på diskmaskinerna, servera och rekommendera viner och mycket mera.

Klockan 19 ikväll ska vi ha en samling alla som ska jobba på hotellet, så då ska förhoppningsvis alla ha kommit hit. blir då att prova på den nya pizzaugnen (den enda i Norge) där de tar 30 sek för att pizzorna att bli klara.

Så imorgon, onsdag och torsdag blir det då utbildning :)


Mina och pappas äventyr

Igår klev jag och pappsen upp 02.30, kokade kaffe och sen 03.00 började färden mot Norge.
Vi hade fått låna en GPS av farfar men pappa hade kollat upp en annan väg så han trotsade gps:en lite då och då. Vissa gånger var det säkert mycket bättre, men vissa gånger inte alls! körde E4an ner till Hudiksvall och sen in på väg 84.  En sak säger jag då, kör aldrig väg 311 !!! var det värsta jag gjort, så pappa fick ta över.. var typ uppe i svenska fjällen och de var svall-is och krokig väg, gick knappt att möta nån bil.. haha var många gånger jag satt och höll andan och blundade för jag var säkert på att vi skulle åka av vägen, men vi klarade oss :P
Åkte förbi Kalendergubbarnas by, haha finns så sjukt mycket konstiga namn på byar i sverige. Sedan så åkte vi även igenom Sveriges högst belägna by :)

En sak som är säker är då att Jämtland får pris väl landets sämsta vägar ! Iaf ute på småvägarna. sen lite kul att dem har små smala bambupinnar längst vägkanterna istället för våra oranga plastiga.

Färden fortsatte då och tillslut kom vi in till Norge, då använde vi oss enbart av GPSen. den måste ha varit inställt på att ta vägar som inte går förbi tullar å liknande, för vi fick hela tiden ta vägar över bergen, dvs serpentinvägar. När vi var nära Ringebu, åkte på en "väg" över ett berg, tror då inte den av asfalterad, men det snöade ute och var kolsvart. Var nästan så att man inte såg skillnad på väg eller marken utanför.. Tror pappsen också blev lite nervös på den vägen :P Men tillslut kom vi då fram levande :D  klockan var då ca 20.30.

Han jag hade ringt och pratat med i onsdags hade inte sagt till receptionen att jag skulle komma tidigare, det hade varit ett bröllop tidigare under kvällen så hotellet var fullbokat. men tillslut så fick vi oss ett rum iaf :)

Gick och la oss det första vi gjorde och klev upp klockan 05.00 imorse!  skjutsade pappa till tågstation i Lillehammer. kom tillbaka till hotellet 08.30 och då gick jag och la mig ett tag till.


7 timmar kvar

Ja om 7 timmar så ska jag och pappa kliva upp och börja färden mot Norge. Kommar bli en lång och jobbig resa vi har framför oss men det ska nog gå bra.

Blev lite strul med min dator jag beställde förra måndagen, men nu har jag äntligen fått hämta den idag, så den kom i tid. Tur det :) Sitter vid den nu och den är så fin, hehe.

Bilen är fullpackad nu, sagt hejdå till dem flesta och även fällt en liten tår då jag åkte från mammsen! Förstår inte varför jag är så nervös just inför denna resa, har ju inte varit det tidigare när jag åkt iväg.

Ringde iaf till Norge i onsdags och frågade om dem fixat boende åt mig, och det hade dem! Troligtvis kommer vi bo 3 tjejer och 3 killar i samma hus. hoppas det är bra personer :)

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan kolla idol, efter det blir det sängen och sedan upp 02.30, weiii!

Godnatt vårstigen

Jahapp, då ska jag gå och lägga mig nu, troligtvis för sista gången på Vårstigen 5.. Nu framöver kommer det bli att man somnar på Sävastvägen 8 ! Så Hateme, du får väl kolla upp på eniro vars det är, finns ju flygfoto så vet du lite bättre hur det ser ut ;)

Blir ju att jag hinner bo där i ca 1 vecka, sen drar jag ju iväg och får sova i Ringebu i 6 månader.
Har väldigt blandade känslor just nu, det finns inget jag vill mer just nu än att komma iväg, men samtidigt så vill jag stanna hemma och se hur allt blir hemma.. Men hemma kan man ju inte sitta och ruttna resten av livet så ! och hemma finns alltid kvar. Hoppas och tror att jag kommer få det bra i Norge.

Hade förresten en tävling på jobbet  när jag jobbade dagtid att dem 3 som sålde bäst i Boden, Stockholm och Västerås under hela kampanjperioden vann priser. Jag jobbade ju inte full tid och det gick svinkasst för mig, men jag lyckades ändå knipa 3dje platsen ;) så Boden lyckades knipa 2 av 3 pallplatser, inte illa !

Btw så vet jag inte hur jag kommer ha internet tillgängligt framöver iom flytten, har ju inte fått min bärbara dator ännu!

Nej nu säger jag godnatt, en sista gång !

Första flyttlasset

Idag fick jag mitt paket från HM som jag beställt :)
 
Var väl inte så speciellt roliga saker jag hade beställt, men iaf en fleecejacka som kan vara bra att ha när jag är i Norge, är ju även bra att ha här hemma också :P haha Sen var de bara några andra småsaker också.

Efter jobbet idag så for vi till nya huset med lite grejer, så nu har flytten börjat! var väl inte allt för mycket, men lite är ju bättre än inget alls så :) Synd bara att jag inte kommer hinna se hur allt blir när det är färdigställt, men det finns ju kameror så hoppas få mig lite kort på hur det blir.

Norge


Tänkte att jag kanske ska berätta för er vad som händer här framöver med Norgeresan/flytten.
Åker dit natten mellan 23/24 oktober, bilar dit med pappsen bredvid mig :)
26-29 oktober så har jag introduktion med jobbet vilket avslutas med personalfest den 29:onde.

Kommer jobba som servicemedarbetare i bar, restaurang och skidcafé på ett av Norges flottaste hotell, Gudbrandsgard hotell. Det ligger i Kvitfjell, dvs en skidort där de varit OS för nått år sen. Ser verkligen fram emot att få sätta på sig skidorna igen efter några års uppehåll :D

Kommer nog bli en rejäl omställning i och med att jag endast jobbat som telefonförsäljare tidigare, men jag tror det kommer bli skitbra :)

Vi kommer vara 60 personer som jobbar där, från 13 olika länder, dvs: Norge, Sverige, Finland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Österrike, Italien, Ungern, Malta, Storbrittannien & Australien.
Jag som bävat mig över norskan, haha. men jag tycker det ska bli riktigt kul med så många nationaliteter :) Då kanske man får gratis boende när man far och reser sen ;)

Boende vet jag inte riktigt än hur det kommer bli, men dem hjälper mig med det så jag behöver inte oroa mig. Troligtvis blir det något slags personalboende där man har eget rum men delar kök, vardagsrum och toalett med dem andra, hoppas det blir så iaf så man slipper känna sig så ensam!
Får reda på hur jag kommer bo när jag kommer fram, så de blir en överraskning.

Har skrivit på kontrakt till slutet av april 2010, så blir borta 6 månader vilket känns ganska lagomt.

Jag ser framemot detta äventyr så sjukt mycket, har inte haft resfeber på flera år när jag åkt iväg, men nu är jag riktigt nervös !! men nervös på ett bra sätt :)

Vill ni få mera inblick vars de är jag ska så klicka HÄR

Puss

Bärbar.

Har precis klickat hem mig en bärbar dator. Blev en från HP Compaq.

Väldigt billig och bra för de priset jag fick betala för den. Så jag får väl hämta ut den nångång senare i veckan förhoppningsvis :)

Så nu är bil och dator fixat, bara skidorna kvar då, och det hade jag tänkt fara och köpa på fredag när jag är ledig.


Glömde säga...

att mobilen ringde precis när vi skulle sätta oss att äta igår. Tänkte att jag orkar inte svara eller bara säga att jag ringer upp sen eller så.. Men vilken TUR att jag svarade !!!

Var ett +34 nr.

Och vem var inte på andra sidan luren om inte min älskade bästaste och mest underbaraste ELIN :D Var så härligt att höra av från henne, var ju verkligen inte igår !

Saknar världens bästa tjej !


Gårdagen

 
När jag kom till majsan hade hon redan börjat med middagen, och den var så UNDERBART god :D Mums. Helstekt fläskfilé med såna där rutiga barbeque pommes typ och chili-bearnaisesås :)










Har man äckliga tänder och ingen tandborste så använder man tydligen hela handen istället!

 


Let's have a party tonight


I miss to be a redhead !

Jag saknar mitt röda hår, det gör jag verkligen. men det får vänta iaf i 6 mån tills jag blir rödtott igen!
Igårkväll var jag hos Maja, vi bakade dumle-kladdkaka och kollade idol, mös på och snacka gojja. Det var mysigt och ack så längesen.

Idag har vi varit på på stan och fixat lite inför ikväll, vi ska nämligen mysa på igen med middag och lite alkoholhaltiga drycker. Sen blir det troligtvis att gå ut, men vi får se, vi kanske trivs bäst hemma :P haha

Satt även på Hanssons i nån timme med en tekopp och chilla :)

Nu ska jag hoppa i duschen och fixa iordning mig inför ikväll :)

Klockan från dilligaf jag köpte igår:


Kass bild på öehängerna jag köpte, från SNÖ of sweden:
 


Och Buqe, du ska få dig en bild på håret, men du får vänta lite, kommer troligtvis ta nån bild ikväll som du får se.
Btw så tycker jag du själv ska fixa dig en blogg så jag får läsa vad som händer i ditt liv :D Puss på dig !

Bränna pengar!

Denna dagen har varit fullspäckad !
och denna dagen har verkligen INTE varit bra för min lilla plånbok :/

Började morgonen med ett besök på sjukhuset, trängde mig i kön för att få betala så jag skulle hinna med bussen till Boden igen. När jag väl kommit till stan så hade jag som sagt en klipptid, och de är ju verkligen inte gratis att klippa sig nuförtiden. Blev inte riktigt som jag tänkt mig, men de får funka, hår växer ju som sagt ut igen så inget att orka bry sig om egentligen! Blev att kolla vad staden hade att erbjuda vad gäller shopping också, och kom hem med en ny klocka, superfina örhängen, jeans, tröja, hårspray lite annat småplock. är supernöjd med inköpen, och de mesta betalade jag med igenhittade presentkort :) inte illa att flytta ibland så man hittar igen små gömmor .


Huvet ska få sig ett klipp

Har haft sån ångest över mitt hår nu i evigheter, men nu har jag äntligen tagit tummen ur och beställt en klipptid !
Så imorgon 12.15 ska mitt huvud få ett riktigt klipp tänkte jag. fast i och med att jag har ganska kort hår så kommer de säkert inte synas nån skillnad alls, men kortare ska det bli iaf, that's for sure.

Igår snöade det en massa här, och vanligtvis brukar ju den första snön alltid försvinna efter nån minut eller timme, men den ligger fortfarande kvar ! Mamma fick skjuts till jobbet i morse av en arbetskollega eftersom hon har sommardäcken på, men nu ringde hon och ville jag skulle köra bilen till hennes jobb så hon tar sig hem i kväll :P
Så jag ska alltså ut nu och köra på vägarna med sommardäck, känns väl inte allt för kul. som tur är så har det blivit varmare ute och är förhoppningsvis inte lika halt ute som det var i gårkväll/morse.

Nej det kommer nog gå bra !


I'm alive !

Tro det eller ej, men jag lever !
4 månader sedan sist jag skrev här i bloggen, och med det menas att det var 4 månader sen jag och Maja kom hem från Barcelona. Sommaren har varit bra, en helt vanlig svensk sommar med en massa jobb. Mer än så orkar jag inte berätta om den ;)

Just nu är det väldigt mycket som händer i livet. Denna helg blir sista helgen i björkelund innan vi flyttar. Nästa helg är sista helgen i Svea rike !! sedan tar jag mitt pick och pack och flyttar till Norge :)

Har köpt en bil inför flytten, så detta är nya pärlan som ska få följa med på mina äventyr;)


Är ännu en massa saker som ska fixas, bl a köpa en bärbar dator så jag kan hålla kontakten med er där hemma, och sen ska det också självklart inhandlas slalomutrustning innan. Mycket pengar som slungas ut, men de är det nog värt!

En snabb liten uppdatering, men mer kommer det ! Jag lovar

Puss på er

RSS 2.0